in

Операцията на малкият Стели от Варна е успешна

Операцията на Стели от Варна, при която трябваше да бъде махнат импланта от гръдния му кош, е минала успешно

Дългоочакваната новина съобщи майката на момченцето, която написа в социалните мрежи:

„Успешноооооо! Стели успя и в това! Успешна операция по вадене на имплант от гръден кош! Импланта е отстранен! Стели е вече при нас! Нормално ниво на кислород! Успешна костна структура, добре затворена! Браво, слънчице! Гордея се с теб и те обичам много! Стели се възстановява!“

Както „Нова Варна“ писа, той трябваше да бъде опериран по спешност за отстраняване на импланта в гръдния кош в болница Медикъл парк, Измит. Родителите имаха срок до 15.08.2019 г. да внесат цялата сума за операцията на детето, а те разполагаха само с половината средства.

Стелиян Стоянов Стоянов е почти на 3 годинки от Варна. От раждането е с деформация на гръдния кош. На 1,3 г. детски специалисти кардиолог и ортопед поставят диагнозата Pectus excavatum „тежка деформация на гръден кош тип обущарски гърди в 3-4 степен. Преди поставянето на импланта състоянието му беше нестабилно с хоринзонтално разположение на сърцето, пристъпи и затруднено дишане. Поради бързото увеличение на деформацията сърцето му бе на милиметри от притискане, следователно въпрос на време беше да се стигне до сърдечна недостатъчност. Затова бе назначена много рискова операция, поради поставяне на имплант между сърцето и гръдния кош!

След това майката съобщи, че Стели е успешно опериран, но впоследствие състоянието на малкия боец се е влошило и семейството се нуждае спешно от помощ в битката за живот за малкия Стели.

За всеки, който желае и може да помогне:

Дарителска сметка в лева

IBAN BG86STSA93000025570070

Банка ДСК

Титуляр Стелиян Стоянов Стоянов

Гр.Варна

*******
Спонсор на наградата този месец: Lira_Magazin

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/