in

Facebook работи върху технология, с която ще може да пишем само с мисъл

Снимка: Twitter

Проектът, наречен brain-computer interface (BCI) – за първи път обявен през 2017 г. на конференцията на разработяиците на компанията F8 – цели да създаде интерфейс, който позволява на хората да въвеждат това, което мислят, без да се налага да използват ръцете си.

На теория той ще работи върху очила за добавена реалност създадени от компанията, за да предложат на потребителите изживяване без използване на ръцете, пише Business Insider.
Във вторник Facebook. съвместно със своите изследователски партньори от Калифорнийския университет в Сан Франциско (UCSF), обявиха първата си актуализация от години по тази смела визия, пише money.bg.
За първи път изследователите от UCSF успяват да отчетат мозъчната активност от участниците в изследването, докато те разговарят и почти едновременно декодират казаното на компютърен екран. В предишни проучвания, дешифрирането на думи от мозъчна дейност също е правено, но не и в реално време, което е ключът към бъдещия успех на програмата за BCI.
Изследователите от проучването на Facebook – публикувано във вторник в научното списание Nature Communications – споделят, че все още могат да разпознават само ограничен брой думи и фрази. С течение на времето твърдят, че се надяват да могат да декодират 100 думи в минута от речник с 1000 думи като същевременно поддържат процент на грешки под 17%.7585651

*******
Спонсор на наградата този месец: Lira_Magazin

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/