in ,

Ужас в тревата край Варна: Изхвърлени край пътя епруветки с кръвни проби (СНИМКИ)

снимка Таньо Иванов

Биологичният отпадък е изхвърлен в храстите край магистралата на около километър от пътен възел Девня. „Нова Варна“ сезира екоинспекцията и полицията за случая

Огромно количество с епруветки с кръвни проби се търкалят свободно в храстите край магистралата на километър от Девня посока Варна. Сигналът за зловещата находка ни изпрати нашият читател Таньо Иванов. Опасният биологичен отпадък се търкаля необезпокояван и може да зарази всеки.

снимка Таньо Иванов

Много често се случва фирмите, транспортиращи от болници или лаборатории подобни пратки да ги изхвърлят на пътя. Подобен случай скоро имахме край „Владиславово“, коментира за „Нова Варна“ директора на здравната инспекция във Варна,  д-р Дочка Михайлова.

Екологосъобразното управление на опасните медицински отпадъци от лечебните заведения е от голямо значение, с оглед предотвратяване и ограничаване на вредното въздействие на отпадъците върху човешкото здраве и околната среда. Те са с висока степен на обществена опасност поради възможността за разпространението на заразни и инфекциозни болести, коментират експерти. Според нормативната уредба събираните и извозвани медицинските отпадъците се предават за последващо обезвреждане в лицензирани инсталации.

„Нова Варна“ изпрати сигнал за случката до полицията и РИОСВ Варна, както и Община Девня. Очаква се институциите да направят съвместна проверка  коя е фирмата, изхвърлила необезпокоявано опасният отпадък.

*******
Спонсор на наградата този месец: Lira_Magazin

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева