in ,

Във Варна разкриха две жестоки убийства (СНИМКИ/ВИДЕО)

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

Две убийства са разкрити във Варна, съобщи пред журналисти на извънреден брифинг във Варна заместник главният прокурор Иван Гешев.

Той бе даден съвместно с директора на ОД на МВР – Варна Даниел Пашов и ръководителят на Апелативната прокуратура Владимир Чавдаров.

За първото убийство е задържан 91-годишен мъж.

Тялото на жертвата е открито преди около десетина дни в гора край Варна, но престъплението е извършено приблизително една седмица по-рано.

Ръководителят на Апелативната прокуратура Владимир Чавдаров разкри, че убиецът е съсед на 56-годишния мъж в местност Добрева чешма. Между тях дълго време е имало конфликт заради тормоз от страна на починалия.

Заради възрастта и здравословното му състояние е констатирано, че той не може да престои в ареста. Мъжът страда от старческа деменция, но е вменяем. Повдигнато му е обвинение по член 115 от Наказателния кодекс.

Изключително трудно е бил разпознат трупа, който е бил без ръка и глава. Стана ясно, че мъжът действително е водил скитнически живот и е бил убит с железен винкел в дома на 91-годишния мъж в Добрева чешма. Извършителят вероятно е имал помагач, защото тялото е било закарано до гората между Орешак и Генерал Кантарджиево.

„Благодаря на целия екип колеги за извършените многобройни действия, включително и разпитите на около 60 свидетели“, каза Пашов.

Снимка: Мердин Берберов, „Нова Варна“

Буквално за минути е разкрито второто убийство на улица „Ропотамо“  в квартал „Аспарухово“.

В апартамент на семейни начала са живеели мъж и жена на възраст между 30 и 40 години. Снощи в състояние на афект е убил по особено особено мъчителен начин с юмруци жената. Двамата са живеели заедно сравнително отскоро, като в хода на разследването е станало ясно, че са се запознали в социалните мрежи, а извършителят на тежкото престъпление се е преместил при приятелката си от Пазарджик във Варна буквално преди дни.

Директорът на ОД на МВР – Варна заяви, че тя не е подавала сигнали за домашно насилие.

Сигналът е подаден от дъщерята на убиеца, която живее в Пазарджик. Имало е още един сигнал и той е подаден от погребалната агенция, с която той се е свързал. Мъжът има  криминални регистрации.

Лицето е задържано. Повдигнато му е обвинение по член 116 от Наказателния кодекс.

Снимка: Мердин Берберов, „Нова Варна“

Гешев благодари на служителите на Областната дирекция на МВР във Варна за добре свършената работа в началото на брифинга.

*******
Спонсор на наградата този месец: Lira_Magazin

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева