in

Бум на чревни вируси край морето

Най-много са болните от ентероколити, има случаи на салмонела и вирусни ентерити

За периода 02.08.2019г. – 08.08.2019г. регистрираната в РЗИ – Варна остра заразна заболeваемост се движи в характерните за сезона граници.

Броят на регистрираните чревни инфекции е незначително завишен – 68 случая срещу 55 от предходната седмица, представени от: 3 салмонели, 53 ентероколита, 10 колиентерита и 2 ротавирусни ентерита. От въздушно – капковите инфекции /без грип и ОРЗ/ са регистрирани 41 лица срещу 48 за предходната седмица, представени от: 39 случая на варицела и 2 скарлатини.

Регистрираните остри респираторни заболявания ( ОРЗ) са се увеличили двойно в сравнение с предходната седмица – 77 остри респираторни заболявания срещу 30 случая на ОРЗ от предходната седмица и 45 случая на усложнения от грип и ОРЗ – 23 бронхита и 22 пневмонии. В имунизационният кабинет през отчетния период са преминали общо 36 лица.

Проведени са 22 имунизации. С ваксина против жълта треска са обхванати 7 лица. В кабинета за анонимно и безплатно консултиране за СПИН (КАБКИС) са преминали и изследвани 8 лица.

Няма регистрирани случаи на ухапани от кърлежи. Регистрирани са 2 случая на Лаймска болест. Извършени са 66 епидемиологични проучвания на болни с остри заразни болести (ОЗБ).

*******
Спонсор на наградата този месец: Lira_Magazin



Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.

Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.

Подкрепи благотворителна кауза

За реклама: https://novavarna.net/реклама

Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/