in

Във Варна България надви Пуерто Рико в мач за волейболните квалификации

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

Втората среща за българите от олимпийската квалификация се игра във Варна

Волейболните национали победиха с 3:0 срещу Пуерто Рико във втория си мач от Група А на олимпийската квалификация за Токио 2020 във Варна.

Началото на първия гейм беше равностойно до 3:3, след което България поведе с 5:3 след атака на Мартин Атанасов и силна контра на Цветан Соколов.

Нашият тим взе преднина от 3 точки при 8:5 и съперникът веднага взе прекъсване. Ас на Цветан Соколов за 10:6 накара треньорът на Пуерто Рико Освалд Антонели да вземе втори таймаут и това даде резултат до 13:13.

Българите обаче заиграха по-организирано и дръпнаха с 19:14 след страхотен блок на Алекс Грозданов. Два аса на Соколов доведоха до 22:15 и в крайна сметка България взе първия гейм с 25:20 след грешка от сервис на пуерториканците.

Началото на втората част бе за България, но постепенно съперникът изравни не само играта, но и резултата 11:11. Последваха мощни забивки на Розалин Пенчев и Алекс Грозданов, които създадоха настроение на игрището и на трибуните. Бърза атака през центъра на Алекс Грозданов за 16:13 накара треньорът на Пуерно Рико да поиска прекъсване.

Разликата стана 19:14 след два отлични български блока. Пуерто Рико успя да стигне до равенство при 19:19 при сервис на влезлия като резерва Педро Ниевес, включително и ас. Независимо от таймаута за Силвано Пранди и предприетите смени, равенството се запази до 22:22.

България стигна до геймбол при 24:22 след страхотна изява при мрежата на Мартин Атанасов и фантастичен блок на Грозданов. „Лъвовете“ затвориха гейма в своя полза при 25:22 след атака в аут на Джеси Колон и поведоха с 2:0, информира Нова.

*******
Спонсор на наградата този месец: Lira_Magazin



Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.

Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.

Подкрепи благотворителна кауза

За реклама: https://novavarna.net/реклама

Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/