13-годишен на косъм от смъртта на Аспаруховски плаж

Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна

За момче, спасено от удавяне на Аспаруховския плаж в петък следобед, разказа неговата сестра Стелияна Стефанова пред “Нова Варна”. 

13-годишно момче е спасено от удавяне в петък следобед на плажа на квартал “Аспарухово”. За това ни алармира сестрата на пострадалото дете, Стелияна Стефанова . Компанията от шест деца отиват на плаж в неохраняемата зона на плажа на Аспарухово. Влизат в морето при червен флаг.

Едно от момчетата го удря силна вълна, и то потъва. Момиче от компанията прави опит да го издърпа, но неуспешно. По думите на Стелияна детето е престояло под водата около пет минути, което според специалисти е равносилно на четвърта степен на удавяне. За радост, на плажа в този момент се намира бившата спасителка Десислава. Незабавно заедно с един мъж влизат да спасяват детето и след около 5 минути търсене под водата то е изкарано от морето посиняло. Оказана му е първа помощ от лекаря на плажа.

Детето е отведено първо в реанимацията на МБАЛ “Света Анна”, а впоследствие е преместено в УМБАЛ “Света Марина” в много тежко състояние.

Сестрата на спасеното дете ни потърси, за да благодари на неговите спасители публично. В момента момченцето е извън опасност и диша самостоятелно, съобщи тя днес за “Нова Варна” . Стелията Стефанова благодари на д-р Халилова от УМБАЛ “Света Марина”.

Вследствие на инцидента собственикът на плажа намира спасителката на момчето и я наема на работа. Остава неизвестен мъжът, който заедно с жената е влязъл да помогне за изваждането на детето.

*******
Спонсор на наградата този месец: Lira_Magazin

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

16 млади офицери влязоха днес в състава на ВМС

Бебе делфинче почина във варненския Делфинариум