in

16 млади офицери влязоха днес в състава на ВМС

В редиците на българските Военноморски сили днес влизат 16 млади офицери.

Церемонията по връчването на първите им пагони по традиция бе на Морската гара във Варна. Тази година тя преминава под знака на 140-годишнината от основаването на военния флот на България. На тържеството присъстваха министърът на отбраната Красимир Каракачанов и зам.-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев. Сред гостите са висши офицери, представители на дипломатическия корпус, на местната и на държавната власт, много граждани.

Младите офицери от випуск-2019 „Княз Александър Първи“ на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ са от специалностите „Организация и управление на военните формирования на тактическо ниво“, „Корабоводене“, „Военноморски комуникационни и радиотехнически системи“ и „Корабни машини и механизми“. Първенецът на випуска е лейтенант Петър Генов, завършил обучението си с успех 5,88. Той получи пагоните си от министъра на отбраната Красимир Каракачанов. Сред випускниците има шест момичета.

*******
Спонсор на наградата този месец: Lira_Magazin

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/