Атанас, който уби Йорданка с юмруци, не иска в ареста 

снимка "Нова Варна"
снимка "Нова Варна"

58-годишният Атанас Георгиев, който вечерта на 8-и срещу 9-и август преби до смърт жената, с която живее на семейни начала, поиска от съда да бъде пуснат от ареста срещу подписка.

Състав на Варненския Окръжен съд обаче прецени, че на свобода Атанас може да извърши друго престъпление, или да се укрие. Оказа се, че мъжът е осъждан 5 пъти досега, предимно за кражби, като последната му присъда, от февруари 2018-а година, е за катастрофа с пострадал човек. Тогава е получил условна присъда с 3-годишен изпитателен срок, в условията на който е задържан за убийство. Атанас се запознал с 51-годишната Йорданка Антонова в социалните мрежи. Преди два месеца те заживели заедно в квартира във варненския квартал “Аспарухово”.

Въпреки че съседи твърдят, че не са чували скандали и разправии между двамата, разследващите разполагат с информация, че двойката пиела редовно и скандалите не били рядкост. Във фаталната вечер Атанас бил много пиян. По непотвърдена официално информация промилите алкохол в кръвта му били близо 3. Служебният му защитник се възползва от този факт, тъй като клиентът му е физически много слаб и опита да убеди съда, че Атанас не е бил напълно вменяем по време на убийството.

Съдът обаче не прие аргументите му. Самият Атанас трепереше през цялото време в съдебната зала. Той обясни, че няма постоянен адрес във Варна, няма и постоянна работа, но се хващал като строител. Според адвоката му алкохолът предизвикал сцена на ревност. “Няколко пъти я питах има ли друг и като каза не и аз я ударих в лицето. Ударих я 3-4 пъти. Бях груб. Ама сам се обадих на другия ден на 123 и на сестра й. Няма да се укрия, как ще се укрия. И преди съм осъждан и не се крия”, каза пред съда Атанас.

Според първоначалното заключение на патолозите жената е удряна многократно и има следи от душене. Каква е конкретната причина за смъртта й ще се разбере от окончателния доклад от аутопсията. По делото се знае, че Атанас е осъзнал чак на сутринта, че Йорданка е мъртва. Сигнал в полицията има подаден, но не от него, а от дъщеря му и от траурната агенция, извикана на адреса, за да се погрижи за погребението.

 

*******

Спонсор на наградата този месец: Lira_Magazin

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Снимка: Мердин Берберов, Нова Варна

91-годишният дядо, разчленил съседа си край Варна, отърва ареста

14 месеца затвор за апаш, отарашил четири магазина във Варна за час