91-годишният дядо, разчленил съседа си край Варна, отърва ареста

Снимка: Мердин Берберов, Нова Варна
Снимка: Мердин Берберов, Нова Варна

Окръжната прокуратура във Варна поиска домашен арест за 90-годишния мъж, убил при скандал по-млад съсед и разчленил тялото му, след което го закарал в гората между две села.

Прокуратурата е взела това решение заради здравословното състояние на обвиняемия, което не позволявало задържането му под стража в ареста. В хода на разследването са били събрани достатъчно доказателства за извършителя на убийството, които уличават 90-годишния П.Т. Двамата мъже се познавали и помежду им често имало конфликти. При един от тях възрастният мъж нанесъл удар в тялото на по-младия си съсед, а след това разчленил мъртвото му тяло и го пренесъл в гористата местност между двете варненски села. На 10 август тази година 90-годишният мъж бил привлечен като обвиняем за престъпление по член 115 от НК от Окръжната прокуратура във Варна.

Умишленото убийство се наказва с лишаване от свобода от 10 до 20 години. Назначена била съдебномедицинска експертиза на обвиняемия. Заключението от нея показва, че здравословното му състояние не позволява задържането му под стража в ареста. Окръжната прокуратура във Варна е поискала от Варненския окръжен съд да определи домашен арест на 90-годишния П.Т. като най-адекватна мярка за неотклонение, за да не може да се укрие и да извърши друго престъпление. Искането на прокуратурата е било одобрено от състав на съда в събота, 10 август. Усилията на прокурори и полицейски служители за разкриването на умишленото убийство, извършено на 8 юли тази година, бе оценено високо от заместник-главния прокурор Иван Гешев, който участва в съвместния брифинг на прокуратурата и ОД на МВР във Варна по случая заедно с апелативния прокурор Владимир Чавдаров.

*******
Спонсор на наградата този месец: Lira_MagazinСтани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.

Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.

Подкрепи благотворителна кауза

За реклама: https://novavarna.net/реклама

Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

снимка facebook

Медведев и Борисов: Необходимо е да обсъдим потенциала на Черноморския и Каспийския регион

снимка "Нова Варна"

Атанас, който уби Йорданка с юмруци, не иска в ареста