in

Въпреки протестите: Всички прасета в областта – под ножа

Снимка: Илюстративна

Цялата Варненска област вече влиза в границите на санитарната зона за унищожаване на прасетата, отглеждани в т.нар.“заден двор“.

Това съобщи вчера следобед областният управител Стоян Пасев, цитиран от радио Варна. Заповедта му е издадена след извънредно заседание на епизоотичната комисия. Причината е, че вече няколко дни жители на населени места от общините Провадия и Долни Чифлик излизат на протести, тъй като смятат, че не трябва да умъртвяват прасетата, които отглеждат в дворовете си. Според тях селата им не влизат в 20-километровата зона около промишлените свинекомплекси, за която досега беше заповедта за избиване на животните.

Според Пасев официалните данни засега са за 2350 прасета, които се отглеждат по дворовете във Варненско. Според него, обаче, цифрата е много по-голяма и поне 30% от животните са скрити.

*******
Спонсор на наградата този месец: Lira_Magazin



Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.

Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.

Подкрепи благотворителна кауза

За реклама: https://novavarna.net/реклама

Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/