in

Държавата плаща 2 млн за електронни дневници в училищата

Просветното министерство ще финансира всички училища в страната, които желаят да ползват електронни дневници през новата учебна година.

За специализирания софтуер ведомството е заложило близо 2 млн. лв. по национална програма „Информационни и комуникационни технологии“, съобщиха от пресцентъра на МОН. Училищата трябва да изберат доставчик на услугата и да заявят закупуването на електронен дневник до 3 септември 2019 г. Средствата, които ще получат, ще бъдат диференцирани спрямо броя на учениците им.

Електронните дневници следва да бъдат достъпни през стандартните браузъри и да функционират през мобилни устройства. Те трябва да имат модул за родители с безплатно известяване в реално време при постъпване на нова информация – оценки, отсъствия, съобщения от учители и др.

Софтуерът ще дава възможност за въвеждане и извеждане на обобщена информация за работата в клас на учениците, постиженията им по даден предмет, активността и инициативността им, отношенията със съученици им. Тази информация трябва да е достъпна за заинтересовани учители, педагогически съветници или психолози, които работят с някои от децата. По националната програма са предвидени и средства за абонамент за доставка на интернет услуги за всички училища в страната, както и за оборудване на училищата и детските градини с хардуер и мултимедия за обучение.

Кандидатстването за тях, както и заявяването на средствата за електронни дневници ще става през онлайн платформата на националните програми, уточниха от МОН.

*******
Спонсор на наградата този месец: Lira_Magazin

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/