in ,

Ето го обвинения в поръчителство на убийство на DJ Теди

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"/Георги Колев

47-годишният Григор Колев от Варна остава в ареста, реши преди минути състав на варненския окръжен съд.

Показанията на защитен свидетел са уличили 47-годишния Григор Колев от Варна в подбудителство към убийството на диджея. Това стана ясно по време на заседание на варненския окръжен съд, където бе постановена най-тежката мярка „задържане под стража“ за него. Григор Колев е обвинен в умишленото убийството на варненският дисководещ, Тодор Тодоров  извършено преди четири години по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост. 

Според Наказателния кодекс, престъплението, в което е обвинен е тежко умишлено и се наказва с „лишаване от свобода“ от 15 до 20г., доживотен затвор или доживотен затвор без право за замяна. 

Въпреки твърденията на адвоката му Юлиян Ангелов, че той няма да се укрие, защото гледа болна баба и има две деца, съдът уважи искането на прокуратурата. Според прокурора по делото Радослав Лазаров има неоспорими доказателства за съпричастието на Колев към убийството на диджея. Според свидетелските показания Колев е дал сумата от 20 000 евро на физическия извършител на убийството на DJ Теди.

Както „Нова Варна“ писа, прекият извършител на деянието, 50-годишният Константин Бухлев вече е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“ с определение на Варненския окръжен съд от юли тази година.

 

Според обвинението престъплението е извършено в съучастие на 26 февруари 2015 г., когато Тодор Тодоров  бил причакан пред дома си и намушкан смъртоносно. Като подбудител на тежкото престъпление прокуратурата сочи именно Григор Колев, а като извършител 50-годишния Константин Бухлев, който е в ареста с определение на Варненски окръжен съд от 19.юли. 

Адвокатът на Григор Колев поиска от съда мярка за неотклонение „домашен арест“, посочвайки че мъжът от доста време е знаел за предявеното обвинение, но въпреки това не направил опит да се укрие. Защитата изтъкна също, че според нея до момента в досъдебното производство липсвали категорични доказателства, които пряко да уличават 46-годишният мъж като участник в престъплението. Тъй като негова била отговорността за отглеждането на децата му и грижата за болен роднина, от съда  беше поискано определянето на мярка за неотклонение различна от „задържане под стража“. 

Като разгледа събраните в хода на следствените действия доказателства, материали и гласни свидетелства, Варненският окръжен съд прецени, че може да се направи обосновано подозрение, че Григор Колев е съпричастен към деянието, в което е обвинен. Престъплението е с висока обществена опасност и завишеният размер на санкцията, сам по себе си е основание за обосновано предположение, че ако търпи по-лека мярка за неотклонение обвиняемият може да се укрие, да въздейства върху свидетели по делото и да извърши престъпление. Пред съда не бяха представени доказателства подкрепящи твърденията на защита, че обвиняемият е ангажиран с грижа за родственици, поради което му определи най- тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“.

Определението на Окръжен съд – Варна може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Варна в тридневен срок. 

*******
Спонсор на наградата този месец: Lira_Magazin

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева