in

Жители на варненско село блокират път заради разбити улици

Жители на варненското село Константиново ще излязат на протест и ще блокират пътя Варна-Белослав, съобщи Марин Урумов – Председател на инициативния комитет, заставащ зад протеста в писмо до медиите.

На 14. 08. 2019г. от 07,00 часа, ние, жителите на село Константиново, блокираме Републикански път III-9004 (Варна – Белослав) (на разклона за село Константиново) в знак на протест срещу арогантността, бездействието и безотговорността на местната власт към проблемите на селото ни.

Сагата с улиците и дерето на село Константиново ви е известна от години. Повечето от вас също са слушали лъжите и обещанията на кмета Портних, датиращи още от 2015г.

Същите обещания, в подобен дясно-народняшки стил и словоред, получихме и след наводнението в селото през 2016г., когато само по чудо не се дадоха човешки жертви

Същите обещания получихме отново и на протеста ни през м. август м.г. пред Община Варна, с тази разлика, че лъжите тогава бяха повторени от зам. кмета Христо Иванов.

Неведнъж екипи медиите отразяваха плачевното състояние на улиците в селото, писахме писма до кмет, областен управител, министър-председател, омбудсман, посолствата на всички европейски държави, централите на всички парламентарно представени партии, търсили сме съдействие от общински съвет… Без резултат!

Нито една думичка от всички дадени обещания не се сбъдна, нито една лъжа не стана истина. Улиците ни са все по-разбити, като асфалтът на повечето от тях е вече само далечен спомен от Соц-а. Дерето не е чистено от наводнението и към момента е обрасло от дървета и храсти възпрепятстващи преминаването дори на ручей, камо ли (не дай, Боже!) на потоп, какъвто преживяхме през 2016г. За укрепването му и изграждане на мръсна канализация дори престанахме да мечтаем. Гласуваха се едни биткойни – хипотетични милиони от бюджета на община Варна, които така и не се дадоха… Превърнати сме в гето и сме заложници на едно бездушно, арогантно и морално ограничено общинско управление. Омерзение, срам и безсилие – това изпитваме всички тук. За това сме принудени и решени на отчаяни действия, като предстоящото, и блокираме пътя Варна – Белослав.

Следващата ни стъпка е гражданско неподчинение и затваряне на Аспарухов мост и Община Варна в пълно съзнание за всички произтичащи от това последствия.

*******
Спонсор на наградата този месец: Lira_Magazin

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева