in

Международната ветроходна регата “Cor Caroli“ тръгва от Варна в четвъртък

Началото на 19-ото издание на международната ветроходна регата “Cor Caroli“ е на 15 август на Морска гара Варна. През 2019 година на тази дата се отбелязва не само празникът на града Свето Успение Богородично, но се дава и стартът на престижното състезание с яхти, организирано от фондация “Cor Caroli“.

В програмата “Cor Caroli iCard“ са включени разнообразни събития, както за участниците от цял свят, така и за малките и големите зрители. През първия ден жителите и гостите на Европейската столица на спорта Варна имат възможност да наблюдават зрелищните гонки на яхти във Варненския залив, а вечерта ще бъде награждаването на победителите и официалната церемония по откриването на регатата.

Състезанията в открито море стартират на 16 август по маршрут Варна – Балчик – Св. Влас – Бургас. Победител ще стане екипажът на яхтата, която първа измине разстоянието от 80 морски мили и акостира в Бургас на 18 август. Церемонията по награждаването в надпревара край бреговете на българското Черноморие ще се проведе на Морска гара Бургас.

*******
Спонсор на наградата този месец: Lira_Magazin



Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.

Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.

Подкрепи благотворителна кауза

За реклама: https://novavarna.net/реклама

Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/