in ,

С 18 нови електромобила Общината ще контролира Синята зона (СНИМКИ/ВИДЕО)

снимка Мердин Берберов Нова Варна

С 18 нови електромобила за нуждите на Синята зона се похвали днес Община Варна. С тях екипите на общинското предприятие ще контролират паркирането в платените зони  на централната градска част.

Стойността на автопарка е близо 1 млн.  лева, като те са осигурени с финансов инструмент от Европейската банка за възстановяване и развитие. Това каза днес пред медиите кмета на Варна, Иван Портних.

снимка Мердин Берберов Нова Варна

По думите му предстои да бъдат монтирани и 31 станции за зареждане на електромобилите , като 9 ще са за нуждите на предприятието, което обслужва Синята зона и 22 двойни станции, където ще могат да зареждат едновременно 44 автомобила.

снимка Мердин Берберов,Нова Варна

 

Те ще са разположени в централната градска част и ще бъдат безплатни за собствениците на електромобили. Общината активно толерира този транспорт на бъдещето, който освен екологичен е и в пъти по -евтин, допълни още Портних. Той припомни, че предстои обновяване на автопарка на „Градски транспорт“ с електрически автобуси и микробуси.

снимка Мердин Берберов,Нова Варна

По предните проекти имаме закупени 85 нови автобуса и 30 тролейбуса и с тези новите ще можем да кажем, че автопарка на „Градски транспорт“ е обновен.

снимка Мердин Берберов,“Нова Варна“

Електроавтобусите ще имат пробег над 230 километра на денонощие, което значи, че с едно 4-часово зареждане през нощта ще могат да обслужват безпроблемно през деня линиите, по които ще се движат. Отделно изграждаме електространции за електробусите. Такива ще има в депото на „Градски транспорт“ и на двата обръщача на „Почивка“ и във „Владиславово“, допълни още кмета Портних.

Повече вижте във видеото:

 

снимки и видео Мердин Берберов,“Нова Варна“

 

*******
Спонсор на наградата този месец: Lira_Magazin

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева