Извънредно: Намериха тялото на удавеното дете

Трупът на 14-годишната тийнеджърка от квартал “Владиславово,” която вчера морето погълна , е намерен на плажа край Сърф базата във Варна, съобщиха очевидци.

Припомняме ви, че детето изчезна в огромните вълни на Централния плаж вчера към 16 часа следобед.  Въпреки червеният флаг, тя е влязла с голяма компания деца. Вчера до късно вечерта и тази сутрин момичето бе издирвано от екипи спасители и над 15 водолази. Това е първият официален случай на удавник за този сезон на охраняем плаж във Варна.

Според шефа на варненските спасители Дирон Ръсовски, причината за трагедията, която е първа за сезона на охраняемите варненски плажове, е липсата на дисциплина и родителски контрол. Спасителите стават пъдари при мъртво вълнение, има много хора, които не се съобразяват с опасността, коментира за “Нова Варна” Ръсовски. По думите му случката от вчера е идентична – в морето са влезли тумба ромски деца въпреки червения флаг и тримата спасители на Централния плаж са ги вадили едно по едно.

Очаквайте подробности!

*******
Спонсор на наградата този месец: Lira_Magazin

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

снимка Мердин Берберов,Нова Варна

Детска смърт пак почерни празника на Варна (ОБЗОР)

снимка Министерство на туризма

Германски турист преби и ограби жена в Златни пясъци