in

Детска смърт пак почерни празника на Варна (ОБЗОР)

снимка Мердин Берберов,Нова Варна

Спасителите не са пъдари, не можем да спрем безразсъдните, коментира за „Нова Варна“ шефа на спасителите, охраняващи варненските плажове, Дирон Ръсовски

Продължава безуспешно издирването на 14-годишното ромско момиче от „Владиславово“. 15 водолази в момента претърсват акваторията на залива заедно с представители на ВМС. Днес вълната е четири бала като вчера и ситуацията е същата. Според шефа на варненските спасители, причината за трагедията, която е първа за сезона на охраняемите варненски плажове ,е липсата на дисциплина и родителски контрол. Спасителите стават пъдари при мъртво вълнение, има много хора, които не се съобразяват с опасността, коментира за „Нова Варна“ Ръсовски. По думите му случката от вчера е идентична – в морето са влезли тумба ромски деца въпреки червения флаг и тримата спасители на Централния плаж са ги вадили едно по едно.

Спасено е едно момче, но от 14 годишното момиче още няма помен. Къде са родителите на тези теза, те дойдоха чак в 18 часа, коментира още Ръсовски, който е бил очевидец на цялата акция. Вчера вълната беше толкова силна, че прескачаше буната. Там имаше деца и млади майки, които се разхождаха на косъм беше да стане някоя друга беля. Самият той е подал на няколко пъти сигнал с молба да бъде ограничен временно достъпа до буната. От Общината и телефон 112 са го препратили директно към държавните органи, тъй като плажа е държавна собственост.

Припомняме ви, че миналата година точно на празника на Варна силна вълна удари извлече в морето две деца от Каменар. Те се заклещиха в тетраподите на Вълнолома и тогава трагедията предизвика поредната дискусия за липсващия родителски контрол и  по-сериозни мерки от страна на държавата за обезопасяването на плажната инфраструктура.

Трябва да има реални санкции, отдавна коментираме идеята за плажна полиция, коментира шефа на медицинските екипи обслужващи варненските плажове и др на болница „Света Клементина“, д-р Красимир Иванов.  Съветът ми е да се къпят на душовете в дни като този. Вълните са безмислостни и колкото и добър плувец да си мислиш, че си опасността е реална за всеки, коментира още Дирон Ръсовски в интервю за „Нова Варна“. Той беше категоричен че вчера спасителите са действали бързо и адекватно и не става дума за тяхна грешка.

*******
Спонсор на наградата този месец: Lira_Magazin

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева