in

Пак събират капачки във Варна

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

Нова акция за събиране на капачки от пластмасови бутилки ще се проведе във Варна през септември, съобщиха организаторите.

Владислав Николов, председател на Сдружение „Аз Вярвам и Помагам“, което организира благотворителна кампания за събиране на ненужните пластмасови капачки „Аз Вярвам и Помагам“. Събраните пластмасови капачки се предават за рециклиране, а със събраните средства се закупува и дарява медицинска апаратура в СБАГАЛ „проф. Д-р Димитър Стаматов – Варна“ и МБАЛ „Св. Анна – Варна“.

 


При последната акция на доброволците, която се проведе преди няколко месеца, повече от 10 000 души само за няколко часа събраха 22 тона капачки, а само в Област Варна за последните няколко години са събрани и предадени за рециклиране общо над 91 тона пластмасови капачки, направени са 5 изключително значими дарения в СБАГАЛ „Проф. Д-р Димитър Стаматов – Варна“ и МБАЛ „Св. Анна – Варна“ в помощ децата на България.

Следващата акция е на 28.09.19 (събота) от 09:00ч до 16:00ч пред Катедрален храм „Св. Успение богородично“.

Организаторите очакват да се включат много желаещи от цяла Североизточна България.

Имаме нужда от Вас, Вашата подкрепа и вярвам, че помагайки на тази информация да бъде разпространена, помагате на всички, пишат организаторите във фейсбук страницата  www.facebook.com/azvyarvamipomagam

*******
Спонсор на наградата този месец: Lira_Magazin

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/