in ,

Половин тон нелегален алкохол хванаха във Варна

Снимка: "Нова Варна"

Микробус с високоалкохолни напитки, скрити в тетрапак опаковки за вино, са хванали днес на входа за за Варна служители на Гранична полиция

Микробус на Винпром „Първенец“, натоварен с безакцизен алкохол е заловен днес преди обед в местност Харамията посока входа за Варна.

При проверката на служителите на Гранична полиция се е оказало, че возилото е натоварено над половин тон нелегални спиртни напитки. Това съобщи преди минути на брифинг във Варна, директора на Гранична полиция, комисар Деян Иванов. Алкохолът е бил разпределен в над 150 тетрапак опаковки за вино, от по пет и три литра.

Според изпълняващият функцията районен прокурор Владислава Панайотова в микробуса е имало и стъклени бутилки с бандероли от същият винпром.

Снимка: „Нова Варна“

Всъщност, при проверката се е оказало, че съдържанието им е водка, уиски, ракия, мента и мастика. Към момента няма яснота на каква стойност е хванатото безакцизно количество, нито за къде е предназначено. По-рано днес сензационно новината съобщи лично премиера Борисов, който обаче допълни, че алкохолът е предназначен за околните на Варна курорти.

Снимка: „Нова Варна“

Адресът на доставката е варненска фирма, съобщи още комисар Иванов. В момента тече паралелна проверка във внипрома в село Първенец, откъдето според брандирането на бутилките е алкохолът. Текат проверки и във фирмата получател. Задържани за 24 часа са трима души – шофьорът на микробуса Добромир Н.,неговият син  и спътникът му Костадин К.

Досъдебното производство е по член 234 от НК за разпространение на безакцизни стоки, за което закона предвижда лишаване от свобода от една до шест години.

 

*******
Спонсор на наградата този месец: Lira_Magazin

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева