in

Продължава издирването на детето, изчезнало вчера в морето във Варна

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

Спасители продължават търсенето на тялото на 14-годишното момиче, изчезнало в бурното море във Варна вчера следобед

Детето се удави вчера на Централния плаж в морската столица. След влизане във водата момичето е дало сигнал, че иска помощ, но спасителите са помагали на друг нуждаещ се. Според свидетели те са закъснели с реакциите си.

Самите спасители казват, че са направили всичко по силите си да помогнат и на двете деца. И в сряда има опасност от „мъртви течения” по морето. Очаква се вълнението да започне да утихва.

Според официалната информация от полицията вчера около 17.30 часа е постъпил сигнал за инцидент, възникнал във водата. Според първоначалната информация, две непълнолетни деца са влезли във водата, въпреки червения флаг, като едно от тях не е успяло да излезе. Незабавно са предприети действия по издирването му, информират от Областната дирекция на МВР-Варна.

Служители на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ са изразили готовност за включване в издирвателните действия в помощ на службите, отговорни за търсене и спасяване на море. Сформиран е екип от водолази, който вече е реализирал няколко спускания, за съжаление – без резултат.

С падането на вечерта, поради опасност за служителите на службата, операцията беше прекратена. По непотвърдена информация изчезналото в морето дете е 14-годишно, от варненския квартал „Владиславово“.

*******
Спонсор на наградата този месец: Lira_Magazin

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева