in ,

Топ 5 на новите сгради във Варна

Снимка: Facebook

Кои са най-добрите сгради във Варна, които предстои да се завършат в близките месеци в морската столица

Пазарът на имоти във Варна започна да става изключително наситен и разнообразен. Много от инвеститорите предлагат пакети. Основно усилията са съсредоточени по инвестиционни инструменти и допълнителни екстри към предлаганите имоти. Все още обаче разбиранията за лукс са далеч от западните стандарти и екстрите от типа на Smart Home, които са табу за инвеститорите. Официално на пазара търсенето е голямо, но брокери коментират, че се очаква рязък спад, поради предстоящи фалити на среден и нисък клас инвеститори в някой от кварталите където има множество започнати обекти и презастрояване.

Първо място  – „СИМФОНИЯ“
Това е една от най- забележителните новостроящи се сгради във Варна. Основното й преимущество е местоположението. Разположена под Парк-паметника
на българо-съветската дружба,  гледаща от изток и запад към Варна. Инвестиционната система за придобиване на жилище там е стабилна, а качеството е на
задоволително добро ниво.

Второ място – K-55

Една от най – известните строителни компании във Варна представи сграда от бъдещето. За жалост само по архитектура. Сградата се намира на мястото на бившата бензиностанция „Petrol“ по ул. „Никола Вапцаров“. Продава се директно от инвеститора и няма скрити разходи, но за сметка на това цените са сериозни. Въпреки липсата на интерактивна функционалност, сградата определено е едно от новите бижута на Варна.

Снимка: Facebook

Трето място – Варна сити парк – юг

Един по-различен комплекс с лукс и поглед към природата. Основно преимущество на комплекса е собствените водоизточници и отопление. Въпреки тези екстри, цената на имотите и поддръжката е доста необоснована. Все пак, това е един от най-иновативните строящи се комплекси във Варна. Намира се при влизане от магистрала „Хемус“ в дясно.

Снимка: Facebook

Четвърто място – Общежитие „Urban Towers“

Въпреки, че не е започнало строителството по същество, това е една от най – интересните сгради, които се очакват във Варна. Сградата се намира на емлематично и възлово  място в града – до елипсовидното кръгово кръстовище на бул „Левски“. Все още няма яснота за функциолността и, но представените визии са от футуристичното бъдеще.

Снимка: Facebook

Пето място – новата сграда на градската библиотека

Една мечта за варненци, която има одобрен проект и се очаква в скоро време да започне да се строи. Поставяме я на последно място единствено и само защото не е започнало строителството. Библиотеката ще разполага с подземен паркинг за 300 автомобила. Достъпът до него ще е автономен и денонощен. Предвидени са 30 места за зареждане на електроавтомобили и стоянки за 200 велосипеда. Дизайнът и фукционалността й  са уникални не само за България, но и за цяла Европа.

Снимка: Facebook
Снимка: Facebook

*******
Спонсор на наградата този месец: Lira_Magazin

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/