Категории: България

Адвокатът на Бойков: Още 50 хакери са знаели паролите на НАП

Реклама

НАП е разбита от друг хакер в деня, в който Кристиян Бойков коментира „НАП си отива“ – репликата, която е част от доказателствата на прокуратурата срещу него. Това разкри адвокатът му Любен Казанлиев пред bTV.

Истината е, че има изтекли данни, не отрече защитникът на младежа. Но не и извършено престъпление. Нормално е едно 20-годишно момче при повдигнати обвинения в кибертероризъм да се страхува, описа той състоянието му. Вярва обаче, че ще се докаже липсата на вина, каза още адвокатът му. И обяви, че предоставя ново доказателство за невинността на Кристиян.

На 14 април 2015 г. участник в професионален чат се хвали, че е хакнал сайта на НАП. Дава потребителско име и админ панела – пътят, по който по думите му данъците може да се коригират. Това са около 50 човека във въпросната чат група, всичките добри IT специалисти, в тази група си комуникират по професионални проблеми, описа адвокатът. Този, показал уязвимостта на НАП, не се познава с Кристиян.

Срамота, такива елементарни глупости – това са коментарите на останалите. Не могат да повярват, че се ползва „Админ/Админ“ като вход, показа разпечатка защитникът Любен Казанлиев. Няколко часа по-късно Кристиян казва в служебния чат „НАП си заминава“. Т.е. тази уязвимост вече е публична, тя се знае в професионалните среди, оповестена е в група от 50 човека и е нормално да се коментира от професионалистите. Вижда се реплика на Кристиян от същия този чат в изнесените „доказателства“ от прокуратурата, обясни още адвокатът на младия хакер. Любен Казанлиев допълни, че като адвокат не е длъжен да каже истината, а да защити клиента си.

„Прокуратурата обаче е длъжна да събира доказателства и за невинност, няма право да манипулира доказателства, за да обвинява. Не ни извикаха, когато са декриптирали компютъра, не знаем колко е вярно всичко, което сега се изнася“, коментира Казанлиев.

При свидетелските показания пък ставало дума за бивши служители на ТАД груп – единият уволнен, другият работи за конкуренция, не мога на този етап да съм убеден в тяхната обективност , заяви още защитникът.

*******
Спонсор на наградата този месец:

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Без пенсии за Великден и Гергьовден. Кога започва изплащането

Националният осигурителен институт (НОИ) започна плащането на приетите от Народното събрание великденски добавки в размер…

преди 15 минути

Остават само два работни дни: Във вторник изтича важен срок за НАП

От НАП напомнят, че данъкоплатците имат още два работни дни - 29 и 30 април,…

преди 22 минути

Браво на Карлос Насар. Счупи световен рекорд

Стана ясно, че Карлос Насар отново подобри световен рекорд. По време на състезание от Бундеслигата,…

преди 59 минути

Стотици граждани чистиха Варна. Кметът иска това да продължи

Стотици варненци във всички райони на града и петте села в общината последваха призива "Мисли…

преди един час

Тези пет ястия трябва да приготвим за трапезата на Цветница днес

Днес, на Цветница се позволява консумацията на риба и яйца. Не се позволява обаче мазнина…

преди един час

Честит имен ден на всичкси тези имена(СПИСЪК)

Днес е Цветница. На този ден имен ден празнуват всички, които носят имена, произлизащи от…

преди един час