Категории: АкцентиВарна

Стотици празнуваха Деня на Варна (СНИМКИ/ВИДЕО)

Реклама

С тържествената архиерейска Света литургия в Катедралния храм „Успение Богородично“, отслужена от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан започнаха днес тържествата по случай Деня на Варна 15 август

Веднага след това тържествено издигнат флагът на града и през центъра премина литийно шествие с чудотворната икона на Света Богородица. Стотици варненци и официални гости се събраха на церемонията по случай празника на града.Сред официалните лица на събитието бяха кмета на Варна Иван Портних, областният управител Стоян Пасев, председателят на ОбС Тодор Балабанов, народни представители, заместник-кметове, общински съветници, районни кметове, генералният консул на Руската федерация във Варна Владимир Климанов, почетни консули и граждани.

снимка Мердин Берберов,Нова Варна

Както „Нова Варна“ писа днес за първи път многоцветната заря по случай празника на Варна – Свето Успение Богородично, ще бъде изстрелвана от морето. За целта във водите са монтирани 3 понтона – на 120 м. от брега. Успоредно с това пироефекти ще има и от кея на военноморската база.

снимка Мердин Берберов,Нова Варна

Най-доброто място за гледане на зарята ще бъде зоната край Морската гара, където в 20 ч. ще започне празничния концерт. В ролята на водещи ще влязат Дамян Попов и Мария Накова – Миа. Миксът от изпълнители включва хип-хоп формацията Connection Crew, победителят от „Гласът на България“ Атанас Кателиев и финалистите Кирил Хаджиев – Тино и Христиан Ненов, Славин Славчев и група „Julian’s Laughter“, Ицо Хазарта, 4Magic, Ева Пармакова, италианският DJ Fabrizio Parisi и TITA. Кулминацията на вечерта ще бъде участието на гръцката звезда Claydee.

За децата от 15 ч. до 19 ч. до Аквариума ще има образователни игри за водния свят, организирани от световната природозащитна организация WWF. От 18.30 ч. Богдан Томов ще пее за децата на сцена Раковина в Морската градина.

По традиция в 20 ч. в Летния театър ще започне церемонията по връчване на почетни звания и отличия. За настроението на зрителите ще се погрижат ансамбъл „Варна“, камерният ансамбъл „Св. Йоан Кукузел – Ангелогласния“, квартет „Светоглас“, Донко Марков и група „Вакали“. В 20.30 ч. на пл. „Независимост“ е началото на традиционния концерт със солисти и оркестър на Държавната опера – Варна, с диригент Кръстин Настев. Събитията са организирани от Община Варна, със съдействието на Военноморските сили и Варненската и Великопреславска митрополия

*******
Спонсор на наградата този месец:

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Гръмотевици, облаци и дъжд: Къде е хубавото време

През първите дни от следващата седмица ще се задържи предимно облачно. Ще има и валежи,…

преди 42 минути

Кметът Благомир Коцев даде старт на Маратон Варна

Кметът Благомир Коцев даде старт на Маратон Варна. Над 1200 бегачи от 33 държави се…

преди 46 минути

Грандиозен финал на Евровизия 2024: Победител е Швейцария (ВИДЕО)

Стана ясно, че Швейцария печели за трети път Евровизия след първото издание на конкурса през…

преди 52 минути

НА ЖИВО: Проследете Маратон Варна ТУК (ВИДЕО)

Днес стартира Маратон Варна. За втора поредна година Маратон Варна посреща участниците с обновено трасе.…

преди 2 часа

Изтича важен срок за пенсионерите в България, които получават пенсиите си от пощата

Както е известно майските пенсии започнаха да се изплащат по стандартния график между 7 и…

преди 2 часа

Невиждано големи и агресивни плъхове превзеха цял остров

Стана ясно, че учени в САЩ са загрижени за разпространението на гигантски гамбийски плъхове, които…

преди 2 часа