in

Плажове под вода, триметрови вълни изгониха туристите от първа линия

Снимка: Pixabay

Остров Света Анастасия втори ден е недостъпен заради бурното море, пише 24 часа

Гигантски вълни, стигащи до 3 метра, пропъдиха летовниците от плажовете по Южното Черноморие. От началото на седмицата на повечето ивици на юг от  Бургас флагът е червен за ужас на хилядите туристи.

В Бургас от вторник следобед морето бушува и вдига вълни между 2 до 3 метра, които опразниха първия и втория ред чадъри. Същото е положението и на другите плажове по Южното Черноморие. Под вода на 10-12 метра навътре от брега са плажовете на Созопол, „Каваците” и „Смокиня”, Поморие и Синеморец. Единствено в Приморско, Китен, Царево и Лозенец е малко по-скойно.

На много места по Южното Черноморие ситуацията се усложнява и от комбинацията на големи вълни с мъртво вълнение. Около Бургас в крайбрежните зони извън заливите вълнението стига 4-5 бала, което прави самоубийствено плуването в морето. Заради големи вълни от вторник пътуването до остров Света Анастасия е спряно и корабчетата изчакват на брега в Бургас да утихне морето, пише lupa.bg.

******
Спонсор на наградата този месец: Lira_Magazin

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/