14-годишен помогнал на полицаите да задържат Мартин, уцелил го с камък

Кадър: NOVA
Кадър: NOVA

Две момчета, които са помагали на полицията по време на гражданския арест, разказаха пред Нова телевизия какво знаят за задържания за убийството на 7-годишното момиче в Сотиря.

“Аз, Андон, две момчета и едно момиче тръгнахме да го търсим нагоре по реката. Стигнахме до третата бара и започнахме да се връщаме. На връщане видяхме две коли на „Гранична полиция”, пише “24 часа”. След секунди чухме как един от органите на реда каза: „Стой, не мърдай!’. Започнахме да го преследваме по черния път”, разказа 19-годишният Тихомир.
“Полицаите ни казаха, ако го видим да сигнализираме веднага и да го подгоним. Той мина покрай мен и го замерих с едно дърво. Не можах да го улуча. Взех един камък и успях да го уцеля. Всички полицаи тръгнаха след него. Органите на реда стреляха нагоре във въздуха и мисля, че един път го простреляха. Той се скри в една изоставена къща. Органите на реда влязоха и го заловиха”, каза още 14-годишният Андон. Той сподели, че през годините двамата са имали дрязги.
Хората от селото твърдят още. че издирваният е лежал в затвора за кражби. Свързват името му и с фатален инцидент, станал преди година. Мартин минавал покрай една от къщите във вилната зона. Когато го подгонили кучетата пазачи, живеещи в двора й, собственикът на имота се намесил и опитал да укроти животните. Те обаче се нахвърлили върху стопанина си и го нахапани до смърт.

*******
Спонсор на наградата този месец: Lira_Magazin

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

снимка МВР

Издирваният Мартин имал присъда за блудство с момиче

Хванаха пиян софиянец да шофира във Варна