in

Търсят връзка между кокаина, изплувал в морето край Варна и този в кашоните с банани

Кадър: БНТ

Една от версиите, по които разследващите органи работят, е за връзка между заловения сега кокаин и изплувалата преди месеци от морето пратка между Констанца и Варна.

Причината е, че намереният в кашони с банани от Еквадор наркотик е един и същ и по вид, и по качество с предишните пакети, открити по плажната ивица у нас и в съседната ни страна, предава БНТ.

Българските власти са задействали активни контакти на сътрудничество с румънските служби, както и обмяна на информация с италианските власти, за да се установят всички обстоятелствата около претоварването на бананите на едно от южните италиански пристанища.

Има отправена молба за правна помощ към Еквадор, за да се провери абсолютно всичко за произхода на бананите.

Днес бяха направени и обиски в складовете на фирмата вносител. Причината е, че част от бананите, които са получени с кораб на пристанище Бургас в края на юли, вече са изпратени към базите й. Проверява се дали в тези количества няма също укрит кокаин.

 

 

*******
Спонсор на наградата този месец: Lira_Magazin

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/