in ,

Как изглежда теренът за най-новото кръгово във Варна от птичи поглед (ВИДЕО)

Кадър: YouTube

Подготвителни работи текат в района на „Максуда“ във Варна във връзка с проекта за изграждане на най-новото кръгово, което се очаква да облекчи трафика в града. 

Видео, заснето с дрон на 17 август, бе изпратеното до медията ни от Иво Станков и показва какво се случва в участъка.

Както „Нова Варна“ писа, разчистването на деретата в района започна още преди две седмици, а в най-скоро време трябва да започнат и същинските строителни дейности.

Събарянето на постройките в „Максуда“ заради новото кръгово, което ще бъде между бул. „Васил Левски“, ул. „Пеячевич“ и бул. „Девня“, стартира в началото на юли.

Стойността на проекта е 3,7 милиона лева, а фирмата изпълнител е „Инжстрой“.

Според документацията новото кръгово кръстовище, което ще бъде с елипсовидна форма, ще бъде на едно ниво, а общата дължина на елипсата ще е 359 м. Тя ще има 3 ленти за движение, които ще бъдат широки 3.50 м.

Входовете и изходите по основното направление по бул. „Васил Левски“ и улица „Девня“ ще бъдат с по 2 ленти. По проект участъкът следва да се отводнява. Ще бъде направен и нов открит канал с дължина от 95 м между двете съоръжения.

Ще се изградят нови тротоари или възстановят съществуващите, което ще облекчи значително придвижването на пешеходците и тяхното предпазване от произшествия в тази силно натоварена зона. На всички кръстовища в участъка ще бъдат проектирани на рампи за движение на инвалидни колички. В проекта е заложено още в кръстовището да бъде изградено ново улично осветление.

Видео: Иво Станков

*******
Спонсор на наградата този месец: Lira_Magazin

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.