in

Киану Рийвс се завръща с „Матрицата“ 4

снимка facebook

Актьорът Киану Рийвс и режисьорът Лана Уашовски се завръщат към света на „Матрицата“ с четвърто издание от поредицата, съобщиха международните агенции.

Киану Рийвс отново ще играе Нео, а Кари-Ан Мос – Тринити. Лана Уашовски ще е съсценарист, режисьор и продуцент на филма. През 1999 г. Лана Уашовски, тогава Лари, създава първия филм „Матрицата“ заедно с брат си Андрю, който става Лили през 2016 г. Този път тя ще работи сама върху продукцията, пише Монитор.

„Лана е истински пророк, креативен режисьор, уникален и оригинален, и сме много щастливи, че тя ще пише, режисира и продуцира тази нова глава от вселената на „Матрицата“, заяви Тоби Емерик, президент на групировката Warner Bros. Pictures.

Още не е ясно дали Лорънс Фишбърн ще се разпише с участие в продукцията или друг ще наследи ролята на митичния Морфей. Появиха се спекулации, че в сюжета ще блесне млада версия на героя, с която да бъде оправдана липсата на Фишбърн. Лана Уашовски заяви, че идеите на „Матрицата“ са особено актуални.

“Много от идеите за нашата реалност, които ние и Лили отворихме преди 20 години, са още по-важни днес. Много се радвам, че върна тези герои в живота си и съм благодарна за поредния шанс да работя с прекрасните си приятели”, каза Лана.

Снимките на „Матрицата 4“, чието име не беше уточнено, ще започнат догодина. Припомняме, че приходите от трите филма от поредицата „Матрицата“ надхвърлиха 1, 6 милиарда долара от прожекции по цял свят. Последният блокбастър за Нео и компания се появи на голям екран през 2003 г.

В случай, че сте живели в пещера и не знаете, историята разказва за изкуствена реалност, създадена от машини с цел да умиротворят, подчинят и използват човека като източник на енергия. В този свят хората са свързани в мрежа чрез кибернетични имплантанти и живеят в създадената от машините виртуална реалност.

 

*******
Спонсор на наградата този месец: Lira_Magazin

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/