in ,

60 000 лв. иззеха варненски данъчни от търговец на горива

59 хил. лв. иззеха варненските данъчни от касата на търговец с горива, съобщават от пресцентъра на приходната агенция във Варна.

Над 59 хиляди лева иззеха варненските публични изпълнители от касата на търговец с горива, който има просрочени данъчни задължения, но отказва да ги изпълни доброволно.

До налагането на тази крайна мярка се стига, когато данъчните установят, че длъжниците разполагат с парични средства и обороти и имат възможност да погасяват просрочените си задължения, но не го правят доброволно. При изземането на наличните пари от касите на обекти публичните изпълнители ги описват, след което ги превеждат по сметка на НАП за погасяване задълженията на лицата.

Практиката показва, че след първото посещение на данъчните и изземане на касовата наличност, повечето търговци предприемат действия за обезпечаване на дълга и изплащането му. При посещението на обектите служителите на приходната агенция извършват и цялостна проверка на дейността им-издават ли се касови бележки при продажба на стоки и услуги, назначени ли са на трудови договори работещите в обектите и внасят ли се осигурителните им вноски.

„С фирмите, които имат временни затруднения да плащат просрочените си задължения и са потърсили контакт с нас, сме намерили приемливи решения за тяхното обезпечаване, разсрочване и доброволно погасяване. Спрямо тези, обаче, които избягват срещи с публичните изпълнители и отказват да внесат дължимите от тях налози, предприемаме всички предвидени в закона действия, включително и изземане на парични средства от касите, за тяхното събиране“, заяви директорът на НАП Варна Милена Колева.

*******
Спонсор на наградата този месец: Lira_Magazin

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/