Добра новина от посолството ни в Лондон

Във връзка с публикации в британските медии през последните дни, Посолството на Република България в Лондон информира българските граждани, че в случай че Обединеното кралство напусне ЕС „без сделка“, правата на всички български граждани, пребиваващи законно на територията на Великобритания към датата на Брекзит, ще бъдат гарантирани чрез Схемата за уседналост.

По нея българските граждани ще имат възможност да кандидатстват за Статут на уседналост /Settled Status/ до 31.12.2020 г. Българските граждани, които са пребивавали във Великобритания преди излизането на страната от ЕС, ще имат възможност да влизат и пребивават на територията на Обединеното кралство след Брекзит дори все още да не са подали заявления по Схемата за уседналост.

До този момент посолството е организирало 30 информационни срещи на територията на Великобритания. От м. септември посолството ще поднови своята информационна кампания, като призоваваме нашите съграждани да вземат участие в бъдещите информационни събития.

Напомняме, че от два месеца в посолството функционира пряка телефонна линия, на която в рамките на работния ден се предоставя информация по темата.

Призоваваме всички български граждани в Обединеното кралство, с изключение на тези, придобили британско поданство, да кандидатстват по Схемата за уседналост.

https://www.gov.uk/settled-status-eu-citizens-families/applying-for-settled-status

Следете електронната страница на Посолството за актуална информация по темата.

Отново приканваме българските граждани, които пътуват до България през летния период, да се възползват от възможността за подновяване на техните биометрични паспорти.

*******
Спонсор на наградата този месец: Lira_Magazin

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Кадър: YouTube

Рибари уловиха 5-метрова акула в Дарданелите (ВИДЕО)

Снимката е илюстративна

Невероятно: Заловиха котка, пренасяла мобилни телефони за затворници