Фалшиви инспекторки проверяват сладоледаджия на Болата

Преди три дни на плажа цъфнали три жени, които се представили за икономическа полиция. Заплашили мъжа, който продава сладолед, че извършва незаконна търговия.

След като той представил всички разрешителни и лицензи, някой се усъмнил в легитимността на служителките и се обадил на тел. 112. През това време фалшивите инспекторки изчезнали.

Стана ясно също, че махат караваните от буната на плаж Болата, намиращ се близо до нос Калиакра. Благодарение на проверка, разпоредена лично от туристическия министър Николина Ангелкова, след подаден сигнал до нея, в която участваха и служители на РИОСВ – Варна.

Инспекцията е установила паркирани каравани и кемпери върху изградените буни като брегоукрепителни съоръжения. На собствениците на превозните средства са съставени констативни протоколи за нарушения, а писането на актове е в правомощията на екоинспекцията. Постигнато е споразумение автомобилите да се махнат от брегоукрепителните съоръжения.

„Трета година на Болата няма никакъв контрол. Заливът и плажът не са в наша юрисдикция и ние нищо не можем да направим. Непрекъснатите сигнали за щяло и нещяло водят всякакви проверяващи, които пък гонят туристите и провалиха сезона ни през август. Започна масово да се спекулира с Болата“, коментира кметът на село Българево, където се намира заливът, Георги Георгиев.

*******
Спонсор на наградата този месец: Lira_Magazin

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Кадър: В. Стоянов/Фейсбук групата "Виждам те КАТ- Варна"

Извънредно: Голям пожар горя във Варна (СНИМКИ)

снимката е илюстративна

Пожар на плажа в “Елените”