in

Девня празнува половин век като град

От днес започва четиридневният концертен маратон, с който Девня ще отбележи половинвековния си юбилей като град.

Център на тържествата ще бъде откритата сцена в парк „Разсадника“, който вече предлага 4 Wi-Fi точки за безплатен интернет. „Това е част от реализацията на проекта „WIFI4EU“, който спечелихме неотдавна и по силата на който на територията на цялата община ще бъдат изградени безплатни мрежи. Заповядайте в парка, забавлявайте се и споделяйте Вашите впечатления и емоции в глобалната мрежа напълно безплатно!“, покани съгражданите си кметът Свилен Шитов.

Празненствата ще се провеждат всеки ден от 11 до 23 ч. и ще предложат забавления за всички възрасти и вкусове. За живеещите във всички населени места на общината е организиран транспорт по обявен график, а входът и за четирите дни е свободен.

Програмата днес ще открият изпълнения на танцов клуб „Емоция“, на представители на Народно читалище „Васил Левски 1910 г.“ от с. Падина и Гайдарската школа в Девня. Вечерта от 20 ч. е концертът на фолк звездата Тони Стораро. Девненци ще аплодират още поп дивата Румяна Попова и певицата Ашли.

Утре от 14 ч. Ути Бъчваров ще дирижира конкурс за най-вкусен курбан, а любителите на народната музика ще се наслаждават на изпълненията на Георги Германов, Бинка Добрева, Ива и Велислава Костадинови.

Танци и песни ще огласят „Разсадника“ и в понеделник, който ще завърши с изпълнения на Гери Никол, Атанас Колев, Невена Пенкова, Симона Загорова и други звезди от младата музикална смяна.

Кулминацията на фиестата ще е на 27 август, вторник, който по предложение на кмета Свилен Шитов и с одобрението на Общинския съвет бе обявен за неработен на територията на цялата община. На тази дата през 1969 г., с указ №828 на Президиума на Народното събрание, някогашните села Девня, Река Девня и Марково са обявени за един град.

В почивния ден програмата ще започне с игра на петанка. Предстоят изпълнения на Headmaster и „Бумеранг“, а от 19,30 ч. на сцената ще излязат „Сигнал“, фолк певицата Алисия и ансамбъл „Тракия“.

*******
Спонсор на наградата този месец: Lira_Magazin

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/