in

Държавата ще субсидира чартърни полети в туризма

Държавата ще субсидира чартърни полети за стимулиране на туризма у нас. Това заяви в КК „Албена“ премиерът Бойко Борисов, който откри новата мултифункционална зала „Перуника“ в КК „Албена“, съобщават от пресцентъра на общината.

„Очаквам от НСОРБ, Министерството на туризма и местните власти план как държавата може да подпомогне туризма със субсидиране на чартърни полети. Трябва обаче да има възможности за печалба. Няма смисъл данъкоплатците да дават и пак да сме на загуба“, допълни той. „Имам ангажимент към Варна и курорта „Албена“ – изграждането на автомагистрала „Хемус“, който трябва да изпълним на всяка цена. До 2021 г. вече ще се строи по цялото трасе, а част от отсечките ще са готови. Това го обещавам, защото в момента го правим“, допълни Бойко Борисов.

„Приветствам решението на правителството да стимулира чартърни полети към морските ни курорти, защото това е сериозна подкрепа за българския туризъм, за малкия и среден бизнес във Варна и региона, за откриването на нови работни места. Това е и дългогодишно желание на браншовите организации от нашите курорти. Знам, че Министерството на туризма има разработен механизъм от международна консултантска компания как да бъде реализиран този процес, вярвам, че подкрепата на чартърните програми ще бъде и подкрепа за амбицията ни за превръщането на Варна в дестинация за четири сезона“, коментира кметът Иван Портних, който също присъства на празника на Албена пред журналисти.

 

*******
Спонсор на наградата този месец: Lira_Magazin

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/