in

Ще падне ли сянка в пространството до Юнашкия салон?

Снимка: Street view

Новата градинка до Юнашкия салон е прекрасно начинание, което, обаче, не успявада послужи за отвора на варненци и гости в горещите дни, коментират граждани в социалните мрежи.

Причината е липсата на сянка. Новите пейки често остават празни заради адската жега в пространството до у-ще „Д. Дебелянов“.

Снимка: А. Тончев/ Фейсбук групата „Варна може да защити Морската си градина /Обновена/“

„Две снимки, които показват отношението на Общината към дърветата в града. На първата снимка от Street view се вижда пространството до Юнашкият салон, преди ремонта. Има две големи и разлистени дървета. Решаваш да премахнеш бараките, да ремонтираш и да направиш нов площад и градинка. Похвално! Първата ти работа е да отсечеш дърветата?!? Явно на хората не им трябва сянка докато стоят на пейките. Бучваш няколко фиданки за отбиване на номера. Към днешна дата всички малки дървета са изсъхнали“, коментират запознати във фейсбук групата „Варна може да защити Морската си градина /Обновена/“.

Защо са били отсечени високите дървета – не е ясно. Новите фиданки, посадени при ремонта, са малки и ако не се поддържат добре, умират.

„Защо се бърза да се отсекат старите дървета?“, питат се варненци в социалните мрежи.

 

*******
Спонсор на наградата този месец: Lira_Magazin

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Надежда Алексиева

Завършила съм фотография, имам повече от 15 години опит като фоторепортер и репортер. Обичам честната и провокираща журналистика, морето и добрите хора.