in ,

Мъжът, влачил кучето с колата си: Не знаех, че е престъпление

Кадър: Facebook/Erfan Anicik Niki

Докато шофирах за работа видях, че колата пред мен влачи нещо. Като наближих, установих, че е живо куче. Мъчеше се. Започнах да свиря на шофьора, друга кола също го видя и го заклещихме. Влачеше животното с 20-30 км в час. Това заяви мъжът заснел видеоклипа, на който се вижда шофьор, който влачи куче, завързано с въже за колата му.

„Семейството от другата кола изчака полицията с мъжа, влачил кучето. Обяснението му беше, че животното е изяло кокошките му“, разказа още Ефран Неджмединов пред Нова телевизия.

„Кучето се напълни с кърлежи, купих му лекарство, не успяха да се махнат. Не го оставих в багажника, защото имаше много кърлежи. Вързах го и то си тичаше зад мен. Не знаех, че е престъпление. Аз карах бавно, за да може да тича“, коментира мъжа влачил кучето си Жеко Димов.

„Карах леко и исках да го изкарам от селото. Не исках да го убия, а да го разкарам. Ако исках да го убия, щях да го заведа в гората“, допълни още собственика на животното.

Кучето Боби ще бъде прибрано в приют.

*******
Спонсор на наградата този месец: Lira_Magazin



Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.

Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.

Подкрепи благотворителна кауза

За реклама: https://novavarna.net/реклама

Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/