Прокурорът Васил Миков е открит мъртъв в дома си

Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна

На 4 септември в 15.35 ч. на тел. 112 е постъпил сигнал от член на семейството на Васил Миков – прокурор от Върховна касационна прокуратура, че той е намерен починал в жилището си в София.

По първоначални данни смъртта е настъпила след самопрострелване със законно притежаван от прокурор Миков пистолет, съобщават от пресцентъра на прокуратурата.

В жилището се извършва оглед, като на място са изпратени прокурор и дежурен прокурор.

Васил Миков е първият административен ръководител на Апелативната прокуратура във Варна.

Снимка: Прокурор Васил Миков, “24 часа”

Васил Миков на два пъти e бил кандидат за главен прокурор през 1998/1999 г., но не успял да събере необходимия брой гласове. Малко след като държавният глава подписал указа за назначаването му за главен прокурор, Никола Филчев командировал Миков от Варна в Кърджали, пише lex.bg.

В следващите години Миков се откроил като един от опонентите на Филчев. През 2003 г. Висшият съдебен съвет започнал проверки на сигнали за злоупотреба с власт и служебно положение от страна на Никола Филчев, като Миков е бил един от свидетелите за това.

След избора на Борис Велчев за главен прокурор Васил Миков първо е бил командирован във ВКП, а по-късно и назначен. През последните години е работил в Пети отдел „Аналитичен“ на Върховната касационна прокуратура.

Очаквайте подробности!

*******
Спонсор на наградата този месец: Lira_Magazin

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Отворени врати в солниците в Провадия

МВР с извънредни мерки за сигурност по празниците