in ,

Прокуратурата разследва склоняване към самоубийство по случая с Иван Йорданов

Снимки: ОД на МВР - Варна, Pixabay

Няма резултати от аутопсия, нито официални версии за това, че младият мъж се е обесил, това каза за „Нова Варна“ прокурор Станислава Бакалова от Районна прокуратура – Варна.

Тя опроверга тиражираните по-рано днес версии, че Иван се е опитал да се обеси и клонът, на който е било завързано въжето му, се е счупил. Нямаме резултати от съдебно медицински експертизи, поне още месец ще се изчакат, каза още прокурор Бакалова.

По думите й във връзка с разследването се правят две експертизи, едната медицинска, а другата химическа за наличието на наркотични вещества в кръвта на починалият мъж. Към момента прокуратурата работи по версия склоняване към самоубийство се казва в официалната позиция на държавното обвинение, разпространена преди минути до медиите.

От пресцентъра на Районна прокуратура – Варна съобщиха за медиите, че се ръководи досъдебно производство за смъртта на изчезналия млад мъж. Разследването се води за „евентуално склоняване към самоубийство“. Действията по разследването продължават.

По-рано днес медии разпространиха версията че младият палаткаджия Иван, който изчезна мистериозно преди близо седмица, се е обесил, пише Канал 3.

Според медията аутопсията показала по категоричен начин, че 28-годишният мъж се е самоубил. Клонът, на който завързал въжето, обаче се прекършил, като при падането се счупили няколко ребра на Йорданов. Травмата е настъпила след смъртта на Иван, информират от МВР и съдебна медицина.

В хода на разследването станало ясно, че той е бил дрогиран, когато е звънял на баща си, като първоначално го помислил за леля му, после задавал въпроси са видеокасетка от детството му. Иван изчезна мистериозно, след като отиде в района на изоставеното военно поделение край варненското село Любен Каравелово.

Там бил на палатка със свои приятели. Те се уговорили в затворена група във „Фейсбук“ да си направят парти в изоставената казарма. Бащата на Йорданов се притеснил от среднощното неадекватно обаждане на сина си и подаде информация на разследващите да започне издирване.

Спонсор на наградата този месец: Lira_Magazin

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/