in

МВР с извънредни мерки за сигурност по празниците

Ще се извършват засилени полицейски проверки по линия на пътния контрол

С цел опазване на обществения ред, ОДМВР – Варна предприема всички нужни мерки за засилване на полицейското присъствие в районите, където се очаква струпване на хора – търговски центрове, гари, автогари, площади, паркове.

Засилени обходи от полицейски служители ще има и в жилищните комплекси, край големи увеселителни заведения, както и в малките населени места. Взети са мерки за обезпечаване на обществения ред в курортните комплекси край Варна, където през празничните и почивни дни се очакват и много нови туристи.
Призоваваме гражданите, при забелязано от тях нарушение на обществения ред или друго противоправно деяние, своевременно и бързо да подават сигнал до най-близкото поделение на МВР или на тел. 112.
Апелираме към всички, които ще отсъстват от домовете си през почивните дни, да бъдат отговорни към собствеността си, да не оставят отворени врати и прозорци в домовете си, по възможност да помолят близки или приятели периодично да наблюдават дома им.

В автомобилите, дори и да ги напускат за кратко, да не оставят чанти с документи, пари и скъпа техника (смарт телефони, лаптопи и др), както и големи пакети, кашони или торби с лого на скъпи марки.

През празничните и почивните дни се активизира движението на всички участници в движението по пътищата и много характерно е, че всички бързат, за да стигнат до набелязаната цел, като понякога забравят, неглижират или игнорират правилата за безопасност на пътя.
ОДМВР – Варна предвижда да бъде осигурено засилено полицейско присъствие по главните пътни артерии, по входовете и изходите на града в дните, в които се очаква засилен поток от автомобили от и към Варна. В четвъртък и петък (5 и 6 септември) и в неделя (8 септември) екипи на сектор „Пътна полиция“ ще дежурят на входно – изходните артерии на Варна, както и по най-натоварените извънградски пътища: АМ „Хемус“, главните пътищата Варна – Бургас и Варна – Добрич. Спазването на правилата за движение по пътищата ще се контролира засилено и чрез използването на автоматизираните системи за контрол на скоростта.
По линия на пътния контрол ще се извършват засилени полицейски проверки за употреба на алкохол и наркотични вещества, управление на МПС без свидетелство за правоспособност и други.
Въвежда се забрана за движение на товарни превозни средства на 5 септември (петък) от 16:00 до 20:00 часа и на 8 септември (неделя) от 14:00 до 20:00 часа по автомагистралите и по пътя Варна – Бургас в двете посоки.

*******
Спонсор на наградата този месец: Lira_Magazin

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/