in ,

Многобройно протестно шествие изпълни улиците на Варна (СНИМКИ)

Снимка: Петър Николов

Многобройно протестно шествие срещу антисемейните закони, които влизат в сила от 1 януари 2020 г., изпълни улиците на Варна днес.

Множество родители с деца и граждани се включиха в протеста, обявявайки се в защита на децата си.

Снимка: Петър Николов

Протестът е организиран от групата „Не на стратегията за детето 2019 – 2030“ и е под надслов „Стоп на Барневерн идеологията“. По първоначална информация в него трябва да се включат над 20 български града и общо 17 държави.

Снимка: Петър Николов

В морската столица той стартира в 12.00 ч. пред Козирката, откъдето недоволните се насочиха към Община Варна. До Паметника на приморците, паднали в Сръбско-българската война, те оставиха играчки и продължиха към Норвежкото консулство.

Снимка: Петър Николов

В София пред Консулството на Норвегия също се провежда протест. Недоволството е заради законодателни промени, които влизат в сила от следващата година – Законът за социалните услуги и поправки в Закона за закрила на детето.

Снимка: Петя Борисова

*******
Спонсор на наградата този месец: Retro_Museum

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.