in

Превърнаха стадион от Европейското през 2008 г. в гора (СНИМКИ)

Снимка: Twitter, Pablo Maurer

Футболен стадион в Австрия се превърна в гора като част от нова арт инсталация: чиято цел е да наблегне на проблемите относно климатичните промени.

„За гора“ е творение на швейцарския артист Клаус Литман. Повече от 300 дървета, сред които трепетлики, дъбове, брези и дори кедър бяха засадени на терена на 32-хилядния „Вьортерзее щадион“, който през 2008 г. бе домакин на няколко мача от европейското първенство, предава bTV.

Проектът е представен на съответните органи в града за първи път през 2012 г. Той е вдъхновен от илюстрации от 70-те години на миналия век на австрийския артист Макс Пейнтнер, който искал да отбележи, че един ден природата може би ще се появи в проектирани съоръжения, ако хората не се грижат за околната среда.

„Вьортерзее щадион“ е дом на втородивизионния СК „Аустрия Клагенфурт“. Отборът ще играе домакинските си мачове на друго място, за да се състои изложбата. Тя бе открита на 6 септември, а от понеделник (9 септември) до 27 октомври ще бъде отворена за посетители.

*******
Спонсор на наградата този месец: Retro_Museum

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/