Руският президент е бил на косъм от смъртта

Снимка: collective-evolution.com
Снимка: collective-evolution.com

Полетите на президента на Русия са свързани със съвместната работа на най-добрите специалисти от наземните служби, диспечери, пилоти и стюарди, пише Блиц.
Но извънредни ситуации могат да се случат дори и на самолета на Владимир Путин. За това разказва бившият личен пилот на президентския Ил-96 Владимир Федорушкин.

Той разкрива, че драматичният полет е бил по линията Москва – Петербург. Владимир Путин бързал за важна среща.

“Времето в Москва, а и в Петербург, беше много лошо за пилотиране, имаше страничен, силен вятър. А ние тъкмо излитахме. И някъде на 5-6 хиляди метра попаднахме във въздушно течение, появи се силна турбулентност и то при съвсем ясно небе”, разказва пилотът.

По думите му това е бил наистина най-страшният и най-сложен полет за цялата му кариера.

“40 години съм летял, но никога не бях попадал в такива условия. Автопилотът ни отказа, рулят беше ограничен и можеше да се мести само на една трета.

Набирахме 9 хиляди метра и така ни друсаше, че ако не бяхме пристегнати с колани, главите ни щяха да се разбият в тавана. В Петербург имаше силен дъжд, а рулят ни беше цазепил, въобще всичко най-лошо”, разказва Владимир Федорушкин.

Независимо от от тежките условия, той успява да приземи успешно самолета. След това бил извикан на разговор при Владимир Путин.

“Разбира се, той ме повика в кабинета си и поговорихме за това, което се е случило. Попита какво е станало. Разбира се, беше неприятно. Вероятността да се разминем с пистата за кацане беше на 90%, но ние се справихме.”

Как всъщност самолетът на Путин е станал негов работен кабинет и защо там няма медицинска каюта и какво влиза в президентското меню, може да видите в ето това видео.

*******
Спонсор на наградата този месец: Retro_MuseumСтани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.

Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.

Подкрепи благотворителна кауза

За реклама: https://novavarna.net/реклама

Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Снимка: Pixabay

Вдовица на сръбска легенда в музиката разтърси с думите си всички

Снимка: Pixabay

Асексуалното поколение е вследствие на два фактора