in

Турската армия влезе в Сирия

Снимка: atorus.ru

Турски военни превозни средства преминаха в североизточна Сирия в неделя, за да започнат планираните съвместни патрули със САЩ за създаване на „безопасна зона“ по границата.

Източник на „Ройтерс“ коментира, че превозни средства с турски знамена са се присъединили към тези в Сирия с американски знамена на около 15 километра източно от турския граничен град Аккакале, близо до сирийския Тел Абяд. Районът източно от река Ефрат се контролира главно от кюрдските сили.

Според Министерството на националната отбрана на Турция в първото съвместно наземно патрулиране на военните сили на Турция и САЩ в североизточната част на Сирия участват брониран конвой и дронове.

„Като част от плана за създаване на зона за сигурност източно от Ефрат в Северна Сирия, турски и американски военни част започнаха първи съвместен наземен патрул“, коментира министерството в Туитър.

*******
Спонсор на наградата този месец: Retro_Museum



Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.

Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.

Подкрепи благотворителна кауза

За реклама: https://novavarna.net/реклама

Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов