91-годишен бургазлия печели златни медали по плуване

Снимка: Фейсбук
Снимка: Фейсбук

91-годишният българин Тенчо Тенев впечатли жури и състезатели от целия свят, защото бе най-възрастният участник на Световното по плуване за ветерани в Корея. Оттам си тръгна като световен шампион в две дисциплини. Нашенецът завоюва медалите на 50 метра свободен стил и 5 метра кула скокове във вода, предаде „бТВ“.

Миналата година постига огромен успех и на Европейското първенство в Словения. Там печели отличия на 50 метра свободен стил и на 50 метра бруст.

Бил е на 8 години, когато си обещал да забравя за страховете и да изследва дълбините на живота. Казал си също, че ще надскача границите на собствените си възможности. Но си поставя и друго условие – да прави всичко това с усмивка на лицето. И успехите не закъсняват – побеждава, дори когато на околните им се струва невъзможно.

Към момента бургазлията тренира за следващите златни медали. След две години ще има състезание в Япония и смята да го спечели.

Живее в София, а домът му напомня на спортна зала. Уредите му са приготвени на ръка. Няма ден при него, който да минава без тренировка. Децата му също постигат успехи в този спорт.

*******
Спонсор на наградата този месец: Retro_Museum

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Кадър: Ferruccio Busoni Piano Competition

Българин спечели международен конкурс за пианисти (Видео)

Снимката е илюстративна

Катастрофа между автобус и тир на АМ “Хемус”