in

Отчаян баща търси помощ за болния си син

Снимка: Фейсбук групата "Помогнете на Иван Маздрашки"

Иван Валериев Маздрашки е фотограф, който работи с цирк Балкански. Успешен човек, който обаче в момента е зависим от нашата помощ.

През 2018 г. му поставят страшната диагноза остеосарком в трети стадий в лявото рамо. С кампания, протекла предимно в училища, той събира средства – 26 000 лева, от които 22 000 отиват за поставяне на титаниева става в рамото, а останалите за рехабилитация и дарение на други нуждаещи се. Не си отдъхва обаче, защото след шест месеца ръката му на това място се подува. Грешно поставена диагноза го бави в лечението. Подуването се оказва от натрупване на калций, но вече са настъпили метастази в белите дробове.

Баща му (майка му умира от рак преди години) не ходи на работа, за да се грижи за него. От Германия му е отказано лечение, по думите на близките, в последния момент заради разсейките в дихателните органи. Семейството е отчаяно, без пари, без лекуващ лекар и без възможност да намерят такъв.

Затова и призивът им е в няколко посоки. Нужни са им връзки и средства, за да намерят клиника в чужбина, която да лекува неимоверно отслабналия Иван. По техните думи в Израел, Германия и Турция са най-добрите подобни лечебни заведения. Ориентировъчната цена е 300 000 евро. Бащата – Валери Маздрашки, се опасява, че на сина му не му остава повече от седмица.

Всеки, който може да помогне с каквото и да е на отчаяното семейство, може да го направи. Единият от начините е чрез:

Пощенска банка
IBAN: BG 85BPBI79401074249501
BIC: BPBIBGSF

IBAN към дарителската сметка
BG53STSA93000025113212
Към Банка ДСК

В момента им трябват дори пари за храна

*******
Спонсор на наградата този месец: Retro_Museum

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/