Руска разработката на модерен изтребител впечатли американските медии

Руската отбранителна промишленост започна да разработва концепцията за изтребител от шесто поколение. В бъдеще този самолет ще трябва да замени Су-57, се казва в статията The National Interest.

Американското издание обръща внимание на факта, че въоръжените сили на Руската федерация изучават широк спектър от концепции, включително използването на пилотирани и безпилотни групи, енергийно ориентирани оръжия, както и хиперзвукови технологии, пише pogled.info. В същото време акцентът се поставя върху новите електрооптични сензорни и радарни технологии, чиято цел е да открива „невидими“ обекти.

Новият руски изтребител шесто поколение ще има всички тези нововъведения, но основният му акцент ще бъде радиофотонният радар, който може да покрие по-голяма площ от съществуващите му аналози. Изданието цитира думите на съветника на първия заместник-генерален директор на групата за радиоелектроника КРЕТ Владимир Михеев, който заяви, че облъчването на противника в по-рано неприложен широк честотен диапазон дава възможност да се получат невероятно точни координати на неговото местоположение.

В допълнение, такова устройство е по-добре устойчиво на намеса от страна на противника. Може да се използва и като система за електронна война, комуникация и канал за предаване на данни.

Майкъл Кофман, водещ изследовател в Центъра за военноморски анализи в Арлингтън, специалист по Русия, обърна внимание на факта, че руският отбранителен комплекс е в крак с времето. По-специално, Руската федерация взема предвид основните тенденции във военната наука и оръжейните технологии.

*******
Спонсор на наградата този месец: Retro_Museum

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Снимка: Facebook/Мариян Станков

Каква е била детската мечта на Мон Дьо?

Снимка: Pixabay

Тънкости, които ще ви донесат успех в риболова