in

Какво се случва с Михаел Шумахер?

На легендата на „Формула 1“ Михаел Шумахер му предстои операция по трансплантация на стволови клетки, съобщава Gong.bg.

В понеделник Шумахер беше пренесен тайно от дома си в Женева в парижката болница „Жорж Помпиду“. Той беше настанен в кардиологичното отделение, а грижите за него пое от светилото в кардиохирургията Филип Менаш.

Трансплантацията на стволови клетки е сравнително нова интервенция в тази област на медицината, а френският специалист е най-добър в нея и по думите му тя „може да прави чудеса“.

Повече подробности за състоянието на германския бивш пилот, както и какво е наложило да се стигне до такава операция, засега не се съобщават от лечебното заведение и семейството му. Личният му живот се пази ревниво в тайна от инцидента в края на декември 2013 г., когато удари главата си по време на ски ваканция и престоя дълги месеци в будна кома.

Оскъдната информация за състоянието на Шумахер идва от негови познати и стари приятели, според които той трудно комуникира и се движи с инвалидна количка. Състоянието му обаче явно е било оценено като достатъчно добро, за да предприеме пътуването от Женева до Париж.

*******
Спонсор на наградата този месец: Retro_Museum

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/