in

Управител на фирма ще плати 390 000 лева на държавата

Снимка: Pixabay

Предаден на съд от Окръжната прокуратура във Варна за неплатени данъци в особено големи размери получи осъдителна присъда и ще плати на държавата сумата от близо 390 000 лева заедно с дължимите лихви.

Сашо Ст. бе осъден от състав на Варненския окръжен съд на три години лишаване от свобода, чието изтърпяване е било отложено с изпитателен срок от 5 години, в наказателно производство по общия ред, съобщават от Апелативната прокуратура във Варна.

56-годишният подсъдим е бил предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна за това, че като управител и представляващ фирма „Ферос“ ЕООД избегнал плащането на ДДС в особено големи размери, като потвърдил неистина в подадени лично от него и чрез други две лица справки-декларации в НАП. Сумата на престъплението, извършено като продължавано деяние от март 2003 до януари 2005 година, е 382 993 лева.

С присъдата си съдът задължи осъдения да плати на Министерството на финансите сумата, представляваща претърпени имуществени вреди от държавата заедно със законните лихви до окончателното ѝ издължаване. В тежест на Сашо Ст. са и направените разноски по продължилото години наказателно дело в размер на 1533,60 лева.

Съдебният акт на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд в 15-дневен срок.

*******
Спонсор на наградата този месец: Retro_Museum

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/