Детска градина „Пинокио” гостува на пожарникарите в „Аспарухово” (СНИМКИ)

Снимка: Радостина Крумова
Снимка: Радостина Крумова

По случай Седмицата на пожарна безопасност децата от детска градина „Пинокио” са посетили сградата на Пожарната на ІІ РСПБЗН в кв. „Аспарухово”.

Пожарникарите са демонстрирали специалното защитно облекло и оборудване на пожарната кола. Голям интерес е предизвикал гасенето на „пожар” с големите маркучи, в което участвали деца и пожарникари, съобщи за „Нова Варна” Радостина Крумова – учител в детската градина.

Снимка: Радостина Крумова

Тя разказа, че децата са разгледали обновената сграда на пожарната отвътре, помещенията на пожарникарите и гаражите на пожарните коли, а най-интересна за тях се оказала „вълшебната” тръба, по която се спускат пожарникарите.

„Децата се убедиха, че най-бързите и смели пожарникари са в кв. „Аспарухово”. Те поздравиха огнеборците с интересна музикално-артистична програма и пожелаха на своите домакини да са здрави, смели и силни, защото пожарникарите ни пазят от огън и беди”, завършва Радостина Крумова.

Снимка: Радостина Крумова

 

*******
Спонсор на наградата този месец: Retro_Museum

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

Ботевата градинка във Варна се превърна в музикална сцена (СНИМКИ/ВИДЕО)

Снимка: Фейсбук

Шофьорски жест с торта трогна млада майка