in ,

Ботевата градинка във Варна се превърна в музикална сцена (СНИМКИ/ВИДЕО)

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

Събитието „На една песен разстояние“ превърна в музикална сцена Ботевата градинка във Варна.

За над четири часа във вторник през музикалните инструменти са минали над сто деца и младежи, съобщи за „Нова Варна“ Даниел Димитров от RockSchool-Варна.

„На една песен разстояние“ създава улични зони за музика в паркове и междублокови пространства в кварталите, където млади и талантливи български музиканти ще могат да представят своите песни пред местната аудитория, както и да реализират музикални работилници.

Снимка: Мердин Берберов, „Нова Варна“

Форматът е интерактивен – всички желаещи могат да участват напълно безплатно. Изпълнителите получават ваучер за безплатна репетиция и безплатен музикален урок по избор.

Следващите дати и места са: паркът в кв. „Виница“ (21 септември, от 16:00 до 21:00 ч.); сцена „Раковина“ (22 септември, от 16:00 до 21:00 ч.), паркът в кв. „Чайка“ (25 септември, от 16:00 до 21:00 ч., Паметникът в „Почивка“ (5 октомври, от 16:00 до 21:00ч.).

Снимка: Мердин Берберов, „Нова Варна“

Целта на организаторите е да развиват Варна като творчески град, обособявайки различни музикални зони в различни точки на града – основно в по-периферните зони и квартали, и да представят нови и талантливи изпълнители и групи, които заслужават да бъдат чути.

Снимка: Мердин Берберов, „Нова Варна“

„По този начин вярваме, че ще допринесем за културния живот и динамика във Варна, повишавайки социалната значимост и ангажираност на музиката като изкуство.“

Снимка: Мердин Берберов, „Нова Варна“

Във видеото можете да видите изпълнението на Николай Павлов – един от доброволците към RockSchool-Варна.  Той свири от малко и има много участия и награди от конкурси в България и чужбина.


 

*******
Спонсор на наградата този месец: Retro_Museum

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.